Gomak Junior's FotoPages

By: Mama Aiman Dan Airil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Jan-2010 11:49 Email | Share | | Bookmark
Pindah ke Rumah Baru

Assalamualaikum,

Lama tak update citer, sebenarnya kitorang dah pindah ke rumah baru


http://lamanqaseh.blogspot.com/


sudi-sudilah singgah ke rumah baru kami ni yer....





Thursday, 3-Sep-2009 02:21 Email | Share | | Bookmark
Ketuk-Ketuk Ramadhan

 
 
 
View all 6 photos...
Dah 2 minggu puasa ni, mama tak sempat pun masak sendiri dan berbuka dirumah. Selalu beli lauk kat Pasar Ramadhan dan berbuka di rumah mertua jer...yelah balik ofis pun nak dekat jam 7.00 malam. Emm maklumlah duduk kat KL , life rasa macam busy lah sesangat. Jem je memanjang. Last weekend , Hari Merdeka, mama dan ayah ambil cuti balik Johor, jadi adalah masa terluang ckit. Apalagi, mama pun mencuba-cuba lah masak resepi yang ada . Nak kata 100% ok pun...tak adalah sangat, tapi rasa gembira juga sebab makanan habis dimakan.



Udang Masak "Butter Prawn"



Ketam Masak "Ala-Ala Siam"



Ayam Goreng "Berempah"



Ikan Siakap Masak "Masam-Masam Manis"



Udang Masak "Lemak Bersama Nenas"



Nasi Jagung-tapi tak berapa jadik sebab jagung tak ada..kena praktislah lagiiii


Tuesday, 28-Jul-2009 05:33 Email | Share | | Bookmark
Gugurnya Bunga Cinta

Dulu-dulu masa sekolah menengah , suka sangat lagu ni....ala-ala feeling romantik gitu, walaupun takder pakwe....
Tapi hari ini, satu kisah sedih dan penuh hikmah berlaku....
Sabtu 25/07/2009 mama pergi pregnancy checkup as usual, dan doktor inform baby dah tak da heart beat. Semalam pergi check lagik and memang confirm "Gugurnya Bunga Cinta".
Esok 29/07/2009 mama akan buat D&C.Mungkin MC seminggu.
Apapun semuanya adalah ketentuanNYA dan segala perancanganNYA ada hikmah disebaliknya. Insyaallah kita sebagai hambanya akan terus berusaha.



Tuesday, 14-Jul-2009 02:43 Email | Share | | Bookmark
Alahai ...anak mama

 
 
 
View all 4 photos...
Alahai..abang...baru umur 5 tahun dah kena pakai cermin mata...anak ayah katakan..ikut ayahlah ni..
Adik pulak suka sangat melaram dengan baju costum die....sempit pun nak pakai jugak...







Tuesday, 7-Jul-2009 06:29 Email | Share | | Bookmark
AL-Kisahnya

 
 
 


Hmmmm apa kaitannya dengan gambar di atas tu yer.?
Ya....maksudnya mama akan melalui fasa-fasa seperti gambar di atas tu sekali lagi

Alkisahnya begini, setiap 2 , 3 bulan mama akan ke klinik untuk dapatkan ubat turun period..memandangkan period cycle tak betul, kekadang 2 bulan sekali, kekadang 3 bulan sekali,
Kalau tak makan ubat ni, nanti period tak keluar dan badan rasa cam tak selesa....

Tapi setiap kali ambil ubat mesti cek dululah UPT (Urine Pregnancy Test) ..kot-kot melekat kan....tapi biasanya negatiflah..

Seperti biasa masa bulan Jun lepas...mama pun cek juga UPT, keputusan pun menunjukkan negatif jugak....tapi kebetulan pula....mama ada ambil darah untuk buat medical checkup seperti kolestrol , gula dan sebagainya.....maklumlah umur dah meningkat, kenalah sentiasa buat medical checkup .

Keesokan pagi, klinik call inform keputusan darah menunjukkan mama pregnant....TEKEZUTTTTTT...



Yalah..tanya juga , kenapa UPT negatif, ujian darah positif ?
Klinik inform, kekadang kalau masih diawal kehamilan, UPT tak dapat detect...ujian darah paling tepat...

Kebetulan pula kan...Allah Maha Menyayangi...Nasib baiklah belum makan ubat tu lagi....sekarang ni bila buat UPT sekali lagi barulah nampak positif....

Jadi teladannya, kalau ada kes-kes macam mama ni, tunggulah 3-4 bulan untuk confirm hamil ke tak....

Nampaknya , February 2010, aiman 5 tahun 7 bulan , airil 2 tahun 1 bulan...akan menerima kehadiran seorang adik....Bak kata Aiman "Mama bagilah pulak baby Girl, Man tak laratllah jaga baby Boy cam airil ni , Nakal". Hmmmm...



p/s : Kali ni, mama kena beli kasut baby lagilah. Kasut Biru ker ? Kasut Pink ?
Harap-harap dapatlah beli kasut Pink.



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net